Sunday, 17 June 2012

جنبش ضد سرمایه داری و ممنوع کردن آن درآلمان


تهیه و تنظیم : شروین رها

زنجیره اعتراضات ضد سرمایه داری که از ماهها قبل تدارک دیده شده بود وروزهای 16 تا 19 ماه مه برای برگزاری آن برگزیده شده بود توسط دولت آلمان غیر قانونی اعلام شد. با شعار اشغال و بلوکه کردن بانک ها  طیف وسیعی از مخالفین سرمایه داری از کشورهای مختلف اروپا راهی فرانکفورت مقر بانک مرکزی اروپا شدند تا به مدت چهار روز اعتراضات خود را به سرمایه داری و سیاست های ریاضت خواهانه ترویکا به نمایش در آورند. دولت آلمان ازترس اشتعال یک جنبش توده ای ضد سرمایه داری کمی قبل از روز موعد توسط نماینده گان محلی اش درفرانکفورت انجام هر گونه تظاهرات را ممنوع اعلام کرد و طبق آمار رسمی تعداد پنج هزار پلیس را برای اجرای حکمش به میدان آورد.
مطبوعات به خدمت گرفته شد تا دلایل این اقدام را که خرابکاری و هرج و مرج در شهر عنوان می شد توجیه کنند. اولین اقدام پلیس تخلیه چادرها در جلو بانک مرکزی اروپا و دستگیری فعالین بود. پلیس در شعاع وسیعی منطقه بانک ها را اشغال کرد ودر اعتراضات و تجمع های وسیع عده زیادی را دستگیر کرد . عده زیادی را بالغ بر صدهها نفر به شهرهای اطراف منتقل کرد. سه روز جنگ و گریز بین پلیس و تظاهر کننده گان ادامه داشت و خود بر فضای شهر تاثیر گذاشت. بحث ها و اظهار نظرها طی این مدت حول این جنبش ، بحران اروپا ، وضعیت یونان ، نقش بانک ها و نیز نقش آلمان و غیره بود . روز آخر با وجود گسیل هزاران نفر از نیروهای پلیس ضد شورش اما تظاهرات در شکل یک راهپیمایی نسبتن طولانی تا جلو بانک مرکزی اروپا برگزار گردید ، دهها هزار نفر در آن شرکت کردند و دولت و مطبوعاتش را انگشت به دهان کرد. این شهر مدتها ، سالها و زمان طولانی بود که چنین حرکتی را بخود ندیده بود. همه نظاره گر خشونت مزدوران بورژوازی آلمان مثل همه جای دنیا بودند . اکنون ممنوعیت تظاهرات به یکی از موارد قابل بحث در مجلس استان  تبدیل شده است . درمقابل انتقاد فراکسیون حزب چپ، آقای بوریس راین وزیر داخلی از حزب دموکرات مسیحی ممنوعیت هر گونه تظاهرات ضد سرمایه داری راجایز دانست(به نقل از روزنامه محلی فرانکفورتر روند شاو ـشماره 125 به تاریخ پنج شنبه 31 مه2012).  تصویر عمومی از این حرکت را دردومطلب ترجمه شده ازدو شماره روزنامه آلمانی یونگه ولت در زیرملاحظه می کنید و نیز چند لینک ازفیلمهای  مربوط به جنبش اشغال و بلوکه در شهر فرانکفورت درپایان آمده است.       

درست همچون جنگ داخلی

روزنامه آلمانی یونگه ولت شماره 114 ( 16 ،17 مه)  از گیتا دووپرتال              

موقعیت استثنایی در شهر فرانکفورت : تجمع ممنوع ، تظاهرات ممنوع ، کنسرت ممنوع ، هزاران نیروی پلیس می بایست ازاعتراضات علیه بانک ها جلوگیری کنند.

روز چهارشنبه ( 16 مه2012) هزاران پلیس مناطق و اطراف بانکها در فرانکفورت را قرق کردند، هر گونه اظهار عقیده و تظاهرات آنجا قدغن شد، قطارها و تراموای مرکز شهرازحرکت بازمانده یا در ایستگاههای مرکز شهر حق توقف ندارند . کمپ جنبش اشغال درزیر ساختمان بانک مرکزی اروپا باید تخلیه و جمع آوری شود. بعلت اعتراضات برنامه ریزی شده از چهارشنبه تا شنبه ( روزهای 16 تا 19 مه) حکومت محلی سیاه و سبز( اشاره به حکومت ائتلافی حزب دموکرات مسیحی و حزب سبزآلمان در شهر فرانکفورت ) این سختگیری ها را اجرا کرد . « قطار زیر زمینی ایستگاه  میدان ویلی برانت مقربانک مرکزی اروپا مسلمن باید متوقف شود، جائی که زنجیره پلیس درآنجا باید مستقر شود » « اگر این رعایت شود مشکلی بوجود نمی آید » ( اظهارات توماس شیبن از اداره مرکزی مطبوعات در مصاحبه با روزنامه یونگه ولت ). بهر حال با این فرض هم حرکت نمی شود حتی اگردادگاه ممنوعیت تجمعات روزهای پنجشنبه و جمعه را تائید کرد: اتک ( آنتی گلوبالیزاسیون )، تشکل بیکاران و جنبش اشغال و چپ ها از این حرکت می کنند که همه حرفها هنوز گفته نشده است « ما بر طبق برنامه آکسیون های خود را برگزار می کنیم و پیشنهاد می کنیم در اولین فرصت به صفحه اینترنتی ما در آدرس زیر مراجعه کنید»:

 این پیشنهاد رونالد زووس از اتک است .

« اداره پلیس با سناریوی تهدید فضا را طوری جلوه داده است که انگار جنگ داخلی شروع می شود » ( مارتین بیرزینگ سخنگوی بیکاران با انتقاد شدید بیان می کند ). مجوز دادگاه برای برگزاری تظاهرات بزرگ روز شنبه 19 مه بشرطی داده می شود که « همه سر به زیر باشند و روزهای پنج شنبه و جمعه به اعتراض برنخیزند » وی این را ماجراجویانه و عجیب و غریب می داند. حداقل دادگاه قانون اساسی آلمان این را لغو کند. در این میان تقریبن صد ارگانیزاسیون فراخوان داده اند. در وحله اول برای آنها اعتراضات بدون توسل به زور و خشونت مطرح است ، در حالی که جمع آوری کمپ از سوی پلیس با خشونت در روز چهارشنبه صورت می گیرد. برای اعتراض پنج شنبه کمیته خواستار دفاع از دموکراسی و حقوق اساسی است و ساعت دوازده در میدان پاول تجمعی فراخوانده است که به زیر پا گذاشتن آن اعتراض کند و این را هم غیر قانونی کرده اند. برای اولریش ویلکن از حزب چپ این اعمال یادآورکشورهایی با حکومت دیکتاتوری است . کریستینا بوخهولز نماینده فراکسیون حزب چپ در مجلس سراسری برلین، عکس العمل دولت که حتی برگزاری کنسرت همراه جنبش اشغال را ممنوع اعلام کرد در بهترین حالت غیر دموکراتیک خواند. یوخن ناگل سخنگوی اتحادیه تعلیم و تربیت ضمن انتقاد از محدود کردن حقوق شهروندی درآلمان بیان می کند تلاش می شود آنچه در ایتالیا و یونان اتفاق می افتد در اینجا هم عملی شود. وی اعلام می کند که روز پنج شنبه درمکان های عمومی با نماینده گان اتحادیه های کشورهای اروپایی در این باره بحث و تبادل نظر خواهد کرد. و روز جمعه در باره آلترناتیو بحران سیاسی با نماینده گان حزب چپ به مذاکره خواهد پرداخت. روز شنبه در تظاهرات بزرگ وی سخنرانی خواهد کرد. سخنگوی شورای صلح دوستان چپ پیتر شتروتینسکی بیان می کند سیاست ممنوع کردن در فرانکفورت آدم را به یاد سیاست روسیه سفید و اوکرائین می اندازد که همیشه مورد انتقاد است. این نشان می دهد که تظاهرات علیه دولت هنوز مجاز است ولی علیه بانک ها دیگرشوخی بردار نیست. 

اعتراض توده ای در فرانکفورت

 روزنامه یونگه ولت ، دوشنبه 21 مه 2012شماره 117ـ دانیال بهروزی

اعتراض علیه سرمایه داری است .« این هفته ما موفق شدیم » ، این نتیجه گیری رومان دنتر از شبکه اتک درتظاهرات بلوکه کردن و اشغال درتظاهرات روز شنبه بود. با وجود ممنوعیت آکسیونها در روزهای قبل و نیز با وجود تحرکات پلیسی و تهدید و زور در حدود سی هزار نفر در محل بانک مرکزی اروپا در فرانکفورت تجمع کردند تا خشم و اعتراض خود را به سیاست های اتحادیه اروپا نشان دهند. در حالی که آمار پلیس از جمعیت تظاهر کننده 20000 نفر و آمار برگزارکننده گان 25000 نفربود تعداد جمعیت در آخر تظاهرات از آمارهای تخمین زده بالاتر زد. بر خلاف تصاویر داده شده از سوی مطبوعات دال بر خشونت از سوی معترضین اما موج جمعیت با سازماندهی متنوعی تظاهرات را برگزار کردند. حتی روزنامه محلی فرانکفورتر روندشاو که تصویر خشنی از تظاهرات و برگزارکننده گانش می داد آخر سر به این نتیجه رسید : این بزرگترین تظاهراتی است که شهر فرانکفورت در طی این هزاره بخود دیده است ، حرکتی رنگارنگ و با صدای رسا و در عین حال بدون خشونت. فعالین چپ در آلمان از«توانایی جادوئی» برخوردارند، این را مکائیل هاردت نویسنده امریکایی در صحبت هایش بیان کرد. آنها نشان دادند که این بانک داران هستند که بانکها را اشغال کرده و این پلیس ها هستند که خیابانها را بلوکه کرده اند. در روزهای قبل بانک ها و مراکز مالی فلج شدند وکارشان راکت شد و تجارت متوقف گردید. با وجود ممنوع کردن تظاهرات از روز چهارشنبه همه جا فعالین و معترضین ضد سرمایه داری به تظاهرات پرداختند. « شواهد بوضوح نشان می دهد که ما نقطه درستی را برای اعتراض برگزیده ایم » این را آنا دوهم از بلندگوی چپ ها اعلام کرد. تلاش برای جنایی نشان دادن جنبش اشغال نشان از ترس و وحشت حکومت کننده گان است. « درمطبوعات درج می شود که ما معترضین به سرمایه داری خشن و جنایتکاریم، ولی در واقع این سیستم است که جنایتکار و زورگو است، این را آنا دوهم بیان می کند. واقعیات اجتماعی نشان می دهد که نابسامانی در یونان و وضعیت وخیم اجتماعی مردم در نتیجه سیاست های ترویکا شامل کمیسیون اروپا ، بانک مرکزی اروپا، صندوق پول جهانی تشدید شده است، این در صحبت تمامی سخنرانها مشهود بود. نوک حمله انتقاد متوجه دولت آلمان بود با سیاست های فشار در اجرای ریاضت اقتصادی یونان و غیره. « ما می بایست بازهم به خیابانها بیایئم و از بازسازی شووینیسم آلمانی جلوگیری کنیم .» این را یوخن ناگل از اتحادیه تعلیم و تربیت پیشنهاد می کند. سخنگوی اتحادیه خدمات عمومی وردی در شتوتگارت بنام برند ریکسنگرخاطر نشان می کند « این کشورها با برنامه های فقر و ریاضت طوری تحت فشار قرار می گیرند که خود نمی توانند تصمیم بگیرند . » زمان آن رسیده که اتحادیه ها درجه بالایی از همبستگی بین المللی را از خود نشان دهند.

«انقلاب در یونان را نباید تنها گذاشت » ، این را فعال یونانی سونیا میترالیاس فرا می خواند. مقاومت در مقابل سیاست های ریاضتی در آلمان نیز بهترین شکل همبستگی است. تظاهرات در فرانکفورت شامل فعالین و معترضین از کشورهای ایتالیا ، اسپانیا ، بلژیک ، فرانسه ، پرتقال و اطریش بود. اربی کادری رجوب از اتحادیه بیکاران از تونس : « در اسپانیا ، یونان ، امریکا همه جا جنبشی وجود دارد برای یک سیستم دیگر». در تونس در اثر یک جنبش توده ای دیکتاتور حاکم سرنگون شد ،« اما مبارزه بر علیه سیستم سرمایه داری و در دفاع از حقوق کارگری ادامه دارد».


       16.5.2012




           17.5.2012







                      18.5.2012




 
               19.5.2012